Παιδικά Καθίσματα Αυτοκινήτου – Τι να προσέξετε!

Μια από τις πιο σημαντικές ευθύνες που έχουμε ως γονείς είναι να κρατάμε τα παιδιά ασφαλή κατά την οδήγηση με τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων. Οι γονείς, θα πρέπει να κατανοήσουν τους διαφορετικούς τύπους των παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτων. Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου πρέπει να είναι κατάλληλο για το βάρος του παιδιού, καθώς και τα χαρακτηριστικά της πλευρικής και της εμπρόσθιας προστασίας των καθισμάτων για την προστασία του παιδιού σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το σωστό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου για την ηλικία του παιδιού

Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου μέχρι την ηλικία των 12 ετών ή ώσπου συμπληρώσουν το ύψος των 135 εκατοστών, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Χωρίς την σωστή επιλογή του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου βάσει της ηλικίας του παιδιού, το παιδί δεν θα είναι ασφαλές στο κάθισμα, η ζώνη ασφαλείας δεν θα συγκρατεί το σώμα του παιδιου με τον καλύτερο τρόπο, και ουσιαστικά δεν προσφέρει καμία προστασία για το παιδί, εάν το αυτοκίνητό σας συγκρουστεί πλευρικά. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε ή επιλέγετε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, το πρώτο πράγμα για το οποίο πρέπει να σιγουρευτείτε είναι ότι αφορά την σωστή ηλικιακή ομάδα που ανήκει το παιδί.

Ακόμη, βεβαιωθείτε ότι το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ταιριάζει στο μοντέλο του αυτοκινήτου που θα ενοικιάσετε, καθώς δεν ταιριάζουν όλα τα παιδικά καθίσματα με όλα τα αυτοκίνητα. Η μη σωστή επιλογή σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κουράσει το παιδί αφήνοντας πολύ λίγο χώρο για τα πόδια του ή ακόμη και να μην είναι βολικό για εσάς καθώς ενδεχομένως να μην αφήνει χώρο για άλλο ένα παιδικό κάθισμα δίπλα του.

Η Polos Rent A Car & Rental Agency προσφέρει παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για όλες τις ηλικίες και παραθέτουμε παρακάτω τους πιο σημαντικούς κανόνες σχετικά με τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για ένα ασφαλές ταξίδι:

  • βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα ταξιδέψει με ασφάλεια και χαρά
  • χρησιμοποιήστε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με πρόσθετη πλευρική προστασία
  • βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου σωστά
  • βεβαιωθείτε ότι το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου είναι στο σωστό μέγεθος για το παιδί σας
  • κάντε τακτικά διαλείμματα αν πρόκεται για ένα μεγάλο ή κουραστικό ταξίδι
© Polos Rent A Car & Rental Agency 2022 - All rights reserved
This site uses cookies. By continuing to browse you accept their use. Further Information
×

Hello!

Chat with us to arrange your vehicle or email us at sales@poloscarsparos.gr

×