Πάρος, η πολύπλευρη Μούσα των Κυκλάδων

Συνδυάζοντας το χτες με το σήμερα σε έναν υπέροχο χορό γεύσεων, αισθητικής, ιστορίας και παράδοσης, η Πάρος μένει αναλλοίωτα φωτεινή στο χρόνο. Εκτός από την απίστευτή αισθητική που διαθέτει, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο, είναι η λάμψη της, που αναγεννιέται  με το  πέρασμα των χρόνων. Η Πάρος είναι πάντα τόσο ζωντανή, που προκαλεί  το ενδιαφέρον των επισκεπτών της κάθε φορά και περισσότερο, κρατώντας κάτι ακόμα δικό της που δεν έχει αποκαλύψει.

Η Πάρος είναι ένας πασίγνωστος τουριστικός προορισμός, από τα μεγαλύτερα και πιο γόνιμα νησιά των Κυκλάδων. Με υπέροχες παραλίες, παραδοσιακά χωριά, βυζαντινά μονοπάτια, αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία που στέκουν σαν αποδείξεις περασμένων καιρών, συνδυάζοντας  την ομορφιά της  με μια πολιτιστική κληρονομιά ένα ιστορικό υπόβαθρο και μια γαστρονομική κουλτούρα.

Τα σημεία ενδιαφέροντος στην Πάρο είναι πολλά, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες του κάθε επισκέπτη. Το νήμα της Πάρου μπορεί να ξετυλίγεται σαν παραμύθι από την αρχαιότητα, ανάμεσα σε κάστρα και παλιούς πολιτισμούς, σε αξιοθέατα και μνημεία θαμμένα στα βάθη των αιώνων αλλά διαθέτει και  μια γαστρονομική κουλτούρα να ενισχύει την ιδιαίτερη και εύφορη ταυτότητα της. Η Πάρος αποτελεί έναν ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό με τη δική του σπάνια σφραγίδα τοπικών γεύσεων και παραγωγών με  ταυτότητα και μεράκι. Η γαστρονομία στην Πάρο αποτελεί  μία από τις βασικές αιτίες που οι επισκέπτες την επιλέγουν ξανά και ξανά για τις διακοπές τους.

Χαρείτε με άνεση το καλοκαίρι σας, νοικιάζοντας το όχημα της αρεσκείας σας στη Πάρο και ανακαλύψετε όλες τις πτυχές αυτού του υπέροχου νησιού.