Τι είναι η προκαταβολή και τι η εγγύηση στην ενοικίαση αυτοκινήτου?

Θέλετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο αλλά σας προβληματίζει το ποσό της προκαταβολής και της εγγύησης που θα χρειαστεί να καταβάλετε;

Ένα πολύ συχνός προβληματισμός των ενδιαφερομένων πελατών όταν θέλουν να ενοικιάσουν ένα όχημα είναι η προκαταβολή και η εγγύηση που θα χρειαστεί να καταβάλουν στην εταιρεία μας.

Η προκαταβολή είναι υποχρεωτική για την κράτηση του αυτοκινήτου για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί ο πελάτης όταν πραγματοποιεί την κράτηση με οποιοδήποτε τρόπο πριν έρθει στο νησί. Η προκαταβολή αυτή μπορεί να επιστραφεί και ολόκληρη στον πελάτη σε περίπτωση ακύρωσης με βάση την πολιτική ακύρωσης κράτησης της εταιρείας μας. Γι΄αυτό πριν κάνετε την κράτηση θα πρέπει να διαβάζετε και την πολιτική ακύρωσης της επιχείρησής μας για να είστε σίγουροι για κάθε ενδεχόμενο.

Τι καλύπτει η εγγύηση στην ενοικίαση ενός οχήματος;

Η εγγύηση καλύπτει τυχών ζημιές που μπορεί να προκληθούν στο όχημα όσο θα βρίσκετε στην κατοχή σας όπως γρατζουνιές και βαθουλώματα. Στην περίπτωση αυτή η εταιρεία ενοικίασης θα κρατήσει το κόστος επισκευής του οχήματος από την εγγύηση που έχετε καταβάλει.

Επίσης αν παραδώσετε το όχημα χωρίς καύσιμα ενώ σας είχε παραδοθεί με γεμάτο ρεζερβουάρ και αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί από την εγγύηση.

Η εγγύηση καλύπτει την εταιρεία ενοικίασης στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά την κράτησή σας. Ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά και όχι μόνο στο δρόμο. Για παράδειγμα ένας χυμένος καφές ή ακόμα και ένας παιδικός εμετός που θα φύγουν με βιολογικό καθαρισμό, το κόστος καθαρισμού καλύπτεται μέσω της εγγύησης.

Εάν φυσικά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την επιστροφή του οχήματος το ποσό θα σας επιστραφεί πλήρως.

Πως υπολογίζετε το ποσό της εγγύησης;

Συνήθως το πόσο υπολογίζετε βάσει του τύπου του οχήματος, πόσες μέρες θα το κρατήσετε και ποια είναι η ηλικία σας.

Για παράδειγμα εάν κάνετε κράτηση για ένα πολυτελές όχημα και είστε 25 ετών η εγγύηση θα κοστίσει πολύ περισσότερο από ότι ένα μικρό αυτοκίνητο σε κάποιον που είναι 50 ετών.

Πότε γίνετε η χρέωση και με ποιο τρόπο;

Η εγγύηση πληρώνεται με την παραλαβή του οχήματος.

Πότε θα μου επιστραφούν τα χρήματα της εγγύησης;

Συνήθως χρειάζονται 10 εργάσιμες ημέρες για να γίνει η επιστροφή των χρημάτων από την εταιρεία ενοικίασης και να φανούν στο υπόλοιπο της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας.

Όποιο κι αν είναι το πόσο που σας έχει ζητηθεί ως εγγύηση από την εταιρεία μας, το ποσό αυτό είναι δεσμευμένο μόνο για το χρονικό διάστημα που βρίσκετε το όχημα στην κυριότητα σας.

Όταν παραδώσετε το όχημα και η εταιρεία μας αξιολογήσει το όχημα ότι είναι όπως πρέπει να είναι σας επιστρέφουμε αμέσως την εγγύηση ολόκληρη.

© Polos Rent A Car & Rental Agency 2022 - All rights reserved
This site uses cookies. By continuing to browse you accept their use. Further Information
×

Hello!

Chat with us to arrange your vehicle or email us at sales@poloscarsparos.gr

×