Παραλίες στην Αντίπαρο

Η Αντίπαρος έχει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας. Με ακτογραμμή 57 χιλιομέτρων, η Αντίπαρος, από τη  μία πλευρά της λούζεται  από ήρεμα κρυστάλλινα  νερά με εκπληκτικές παραλίες,  ενώ η άλλη της πλευρά, έχει σπηλιές που έφτιαξε  η ανοιχτή θάλασσα.

Με δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ, με δελεαστική κουζίνα που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο και νερά που δημιουργούν αναμνήσεις οι παραλίες της Αντιπάρου, θα κερδίσουν την καρδιά σας.

Κάποιες από τις παραλίες της Αντιπάρου που σας προτείνουμε είναι η Ψαραλυκή, ο Σωρός, τα Γλυφά, τα Λιβάδια και η παραλία του Αγίου Γεωργίου.

Νοικιάστε το δικός σας αυτοκίνητο στην Πάρο και βάλτε προτεραιότητα μια εξόρμηση στη μαγική Αντίπαρο, καθώς από το λιμανάκι της Πούντας (στο δρόμο  προς Αλυκή – Πούντα) μπορείτε να πάρετε το ferry boat, το οποίο σε 7 με 10 λεπτά, φτάνει στην Αντίπαρο.  Με το ferry boat μπορείτε να περάσετε στο νησί με το όχημά σας.

Από το Λιμάνι της Παροικίας Πάρου επίσης φεύγουν καραβάκια για την Αντίπαρο, και η διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής  είναι 30 λεπτά ενώ το καραβάκι δεν μεταφέρει οχήματα.

Ένας συναρπαστικός όμως τρόπος να γνωρίσετε τις παραλίες της Αντιπάρου με τα υπέροχα νερά, είναι μια ημερήσια θαλάσσια εκδρομή στην Αντίπαρο.

Κλείνοντας μια  ημερήσια  εκδρομή από Πάρο για Αντίπαρο, θα περάσετε από τον Κυκλαδίτικο παραδοσιακό οικισμό, του Αϊ Γιώργη, έναν όρμο απάνεμο με καταγάλανες χρυσές αμμουδιές που αξίζει να βρεθείτε εκεί λίγο πριν δύσει ο ήλιος.

Θα επισκεφτείτε το Δεσποτικό, και θα δείτε από κοντά ένα μοναδικό ανέπαφο αρχαϊκό ιερό, το οποίο λειτουργούσε από τον 7 αι.π..Χ έως και τα Ρωμαϊκά χρόνια. Το Δεσποτικό είναι σήμερα ένα ακατοίκητο σύμπλεγμα νησίδων και βρίσκεται νοτιοδυτικά της Αντιπάρου. Στο ίδιο σύμπλεγμα ανήκουν επίσης τα νησάκια Τσιμιντήρι και Στρογγυλό. Με μια ημερήσια κρουαζιέρα στην Αντίπαρο, θα αφεθείτε στη απίστευτη ομορφιά της θάλασσας, και στα υπέροχα τοπία όπως  το Παντερονήσι, όπου εκεί εντοπίζεται ένα διαφορετικό σπήλαιο, καθώς πρόκειται για… υποβρύχιο σε βάθος περισσότερων των 30 μέτρων. Οι εντυπωσιακοί και πολύχρωμοι σταλακτίτες πραγματικά αφήνουν έκθαμβο τον επισκέπτη του σπηλαίου, ο οποίος θα πρέπει να είναι έμπειρος δύτης.

Υπάρχουν αρκετές παραλίες στην Αντίπαρο που είναι εύκολα προσβάσιμες και με τα πόδια από τη χώρα της.  Υπάρχουν όμως και  πολλές παραλίες της Αντιπάρου που βρίσκονται έξω από τη χώρα και χρειάζεται οπωσδήποτε η ενοικίαση ενός αυτοκίνητου ή scooter ή ακόμα  καλύτερα ένoς σκάφους.